Over

Ik ben wel voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid maar deze blog schrijf ik in eigen naam.

11 reacties op Over

 1. peter van de walle zegt:

  Hallo, ik zou je graag contacteren voor een spreekbeurt voor kaderleden van ArcelorMittal gent.
  Kan je me mail of tel doorgeven via 0495 59 79 44 of peter.p.vandewalle@arcelormittal.com. Dank

  • Ann Dries zegt:

   Hallo
   Ik zou je ook graag contacteren naar aanleiding van je bijdrage in ‘Modern Minds’ dat verscheen bij de Tijd.
   Indien je hiervoor openstaat, kan u mij contacteren: ann@dries.be of 0497/707799
   Mvg
   Ann

 2. Greet Sleurs zegt:

  Dag Frank,
  ik wil je contacteren voor een lezing voor inwoners (voornamelijk leden van advieraden en verenigingen) en personeelsleden van de gemeente Neerpelt. Is het mogelijk je contactgegevens te bezorgen via greet.sleurs@neerpelt.be?
  Alvast heel erg bedankt! Met vriendelijke groeten, Greet

 3. Herbert Peyskens zegt:

  Dag mijnheer Van Massenhove
  De hogescholen hebben een hiërarchische structuur die steeds logger wordt. Dagelijks komen er nieuwe procedures bij. Duizenden bladzijden aan regeltjes die niet meer op te volgen zijn. Het management komt steeds verderaf van de werkvloer te zitten. Een decaan is quasi niet meer ‘bereikbaar’ voor studenten of docenten. De overhead groeit, het aantal studenten groeit, maar het aantal docenten krimpt en is niet meer in staat voldoende onderwijskwaliteit te bieden, laat staan in een ontspannen en motiverend klimaat. Velen zijn een burn-out nabij. Steeds meer doen met minder mensen én betutteld worden als kleine kinderen van bovenaf zonder enige inspraak maakt ons de lector én het onderwijs dood. Wanneer krijgen een ‘Van Massenhove’ bij FOD Onderwijs?

 4. Dag Damazonen!

  Ik ben zelf student in Leuven, en we zijn daar een klein beetje onderzoek aan het doen met een paar medecommilitones naar plaatselijke studentenclubs van vroeger (vooral in de buurt van Brugge). Wij zoeken daarvoor afbeeldingen/fotos van het clubschild en de clubliederen. Hebben jullie toevallig een idee hoe ik daaraan zou kunnen komen aub? Een close-up van het lint bijvoorbeeld is ook altijd handig.

  mvg,
  Ruige (Jabbekenaar in hart en nieren overigens)

 5. dhr D'Hont zegt:

  Beste heer Van Massenhove,

  Met veel interesse lees ik uw recentste boek omtrent managers. Het is inspirerend. Inspirerend. En ja, hoor, echt inspirerend. De passages in uw boek kan ik zo vergelijken met de situatie bij mijn eigen werkgever. Het verschil kan niet groter zijn. Nee, echt niet groter. Visie, leiderschap, waarden, bedrijfscultuur staan zo ver verwijderd van hetgeen u beschrijft. Dan vraag ik me heel hard af: zou dit ook werken binnen mijn eigen huidige werkgever en zo, ja, wat is daarvoor concreet nodig? Zal ik dat nog kunnen meemaken, op 38 jarige leeftijd?
  Ik vraag me af, beste, welke weerstand(en) u hebt mogen meemaken in uw veranderingsprocessen bij FOD Sociale Zekerheid? Voornamelijk van politieke oorsprong? Of juist niet?
  Heel graag zou ik een aantal van uw ideeën willen promoten in mijn persoonlijke werkomgeving, maar helaas, het zou me niet in dank afgenomen worden. Enige realiteitszin doet me beseffen dat je je loopbaan teveel naar de gracht doet bewegen bij promotie van dergelijke vernieuwende ideeën. Uiteindelijk komt men tot de patstelling: dinobuster worden of weggaan?

 6. Philippe Schollaert zegt:

  Dag Mr Van Massenhove, Dag Frank,
  We willen jou graag contacteren als spreker voor ons congres van DOTzorg-Vlaanderen (DOTzorg-Vlaanderen staat voor Directies Openbare Thuiszorgvervangende Zorg) in het najaar van 2017. Enkele jaren terug deden we ook eens een poging (u ging toen principiëel akkoord ;-)) maar uiteindelijk paste de datum niet.
  Nu deed ik opnieuw reeds enkele pogingen via de FOD en via Mevr Kathleen Verhasselt, maar mijn mails bleven zonder reactie.
  Indien ik over uw juiste contactgegevens kan beschikken, geef ik graag nog bijkomende duiding.
  Op ons vorig congres waren in West-Vlaanderen (2012) brachten deze mensen een lezing : Jan Denys, arbeidssocioloog, Inge Vervotte, voorzitter Emmaüs, Prof. Geert Vanooteghem, en Jef Staes. Ons congres telt jaarlijks zowat 140 aanwezige directies, die in Vlaanderen verantwoordelijkheid dragen in openbare woonzorgcentra en aanverwante voorzieningen/diensten, zoals centra voor kortverblijf, dagverzorgingscentra, lokale dienstencentra, assistentiewoningen, thuiszorgdiensten, enz.
  We kijken uit naar uw reactie.
  Vriendelijke groet, Philippe Schollaert;, Directeur WZC De Zilverberg, Roeselare

 7. Beste heer Van Massenhove,
  een paar jaar geleden las ik over je managementstijl, was geintrigeerd en verdiepte me verder… enkele jaren verder als team lead / project mgr heb ik mijn eerste boek uit… “Leadership, project & change mgt, high performance & self-steering teams…. buzzwords or an option for you and your team”… bedankt voor de indirecte push!

  met vriendelijke groet,
  stefan

 8. Beste heer Van Massenhove,

  een aantal jaar geleden (en nu ook nog natuurlijk), kwam je in de kranten met je “nieuwe” visie op werk en management. Ik ben je toen wat blijven volgen en indirect heb je me de push gegeven om leadership anders te gaan bekijken, te implementeren en bij te schaven… net heb ik mijn eerste boek uit “Leadership, project & change mgt, high performance & self-steering teams… buzzwords or an option for you and your team”. En dus hierbij, bedankt voor het geven van een indirecte push.

  vriendelijke groet,
  stefan

 9. pennetrekken zegt:

  Beste heer Van Massenhove,

  een aantal jaar geleden begon ik artikels over je management-stijl te volgen, was geïntrigeerd en zelf mijn eerste stappen zettende probeerde ik dingen uit… nu, jaren later wil ik je bedanken voor een indirecte push die je me gaf en die resulteerde in mijn eerste boek “Leadership, project & change mgt, high performance & self-steering teams… buzzwords or an option for you and your team?”

  mvg,
  stefan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s