Driewerf schande

Some Time In New York City
We insult her everyday on TV
And wonder why she has no guts or confidence
Woman is the nigger of the world
Woman Is The Nigger Of The World, John Lennon, Some Time In New York City, 1972

Europa wacht vol ongeduld op België. Understatement. Europa wacht met stijgende woede op België. De regering die zal zorgen voor de grootste landelijke verandering in een paar decennia, zoals paars van België een modelstaat ging maken in 1999, is niet eens in staat om op tijd een vertegenwoordiger naar de Europese Commissie te sturen. Was dat te wijten geweest aan de ernst waarmee regeringsvormers al dagen aan het discuteren waren over de kwaliteiten waarover onze Europese commissaris moet beschikken, dan had je er nog begrip kunnen voor opbrengen. Maar neen, het gaat over postjes verdelen.

Vlaming en Belg zien meer gevolgen van wat één commissielid beslist dan van alle beslissingen van al hun regeringen samen maar de procedure om dat commissielid aan te stellen verloopt op dezelfde manier als voor een Staatscommissaris van Brusselse Landbouw.

De oplossing ligt voor de hand. Je vraagt Juncker voor welke post hij een topcommissaris nodig heeft en dan zoek je daarvoor de meest professionele vrouw, niet noodzakelijk behorend tot een politieke familie, die je in ons land kan vinden. Dan is ons gezicht gered in Europa maar vooral we tonen dat het ons menens is met goed bestuur.

Dat het een vrouw moet zijn, legt een andere schande bloot: slechts vier (4) landen konden een geschikte vrouw vinden. Bij de volgende Europese verkiezingen kunnen alle vrouwen beter thuisblijven. Waarom zou je gaan stemmen voor iets dat jouw gender met zo veel neerbuigendheid, niet eens gehinderd door een minimale schaamte, benadert?

Maar wat kan je verwachten van een Europa dat een Voorzitter aanstelt die niet eens Engels spreekt. Dat hij geen Frans spreekt, tot daar aan toe. Dat zoiets nog bestaat heeft enkel te maken met het Franse chauvinisme dat meent dat de Francofonie nog het mondiale belang kan toegeschreven worden van twee eeuwen geleden. Maar dat de Nummer Eén niet eens Broken English kan spreken is blijkbaar geen probleem voor Europa dat zelfs van zijn kleinste ambtenaar eist dat hij of zij Engels spreekt.

Als politici straks weer komen weeklagen over het gebrek aan respect dat hen te beurt valt, zeg hen simpelweg : cholerny.

Een fantastische John Lennon live met een immer stijlvolle Yoko Ono https://www.youtube.com/watch?v=VS78MX8Zmdk

Geschreven in een razende woede.Shit happens.
Ieder medium dat zich geroepen voelt mag dit stukje plaatsen of eruit citeren.

Over Frank Van Massenhove

Volg mij op Twitter: @FVMas
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Driewerf schande

  1. boskabout zegt:

    Dit is op boskabout herblogd.

  2. Mieke Huysmans zegt:

    Chapeau !

  3. Bruno Rouffaer zegt:

    and the decision on the woman to select is done by???….. indeed men : greed, hubris & narcissism,… No way!, big bad boss era is still not over Frank,… but may be all men should watch this small movie about the difference between men and women brains , and then may be we understand our ” empty box” from Mark Gungor https://www.youtube.com/watch?v=3XjUFYxSxDk

  4. Pingback: Old girls network | Elke Wambacq

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s